Bli Ledare i Junis Umeå

Är du intresserad av att bli ledare i Junis Umeå?
Då tycker vi att du ska kontakta oss.
Välkomna till en fantastiskt gemenskap och ett oerhört utvecklande "arbete"
Att vara ledare är ett ideellt engagemang vilket innebär att du inte får någon lön i form av pengar, lönen du får är i form av barnens leenden och glädje, den bästa valutan om du frågan oss,.

Oavsett om du är volontär, miniledare eller ledare så har vi några få och enkla krav
-Du ska vara en vettig person och en BRA och LÄMPLIG förebild som VILL engagera sig i en barnförening och ha tid att "offra" dig lite för föreningen och göra det lilla extra
- Vi vill att alla som är volontärer, miniledare och ledare skaffar messenger (det går att skaffa utan att ha facebook) och att gå med i chatten för ledare, för där sker merparten av all planering och kommunikation och du missar jättemycket om du inte håller dig ajour där. Likadant vill vi att ni är med på ledarmöten som vi har en gång i månaden.


Vår ideologi
Vi jobbar med Nykterhet, Demokrati och Solidaritet som ledord, andra viktiga ledord är människors lika värde och religionsfrihet, där alla människor oavsett funktionsnedsättning, etnicitet eller religion ska vara välkomna och uppmärksammas i föreningen. Vi firar både Julafton och Eid, vi har fester från hela världen och vi pratar flera hundra olika språk. Vi har många barn och ledare med olika funktionsnedsättningar, vilket vi ser som tillgångar istället för problem.

Kan du sympatisera med dessa tankesätt?
Vi söker ledare som är intresserad av att vara delaktig i vår verksamhet.
För att det ska fungera så måste alla dra åt ungefär samma håll.
Tycker du att vårt upplägg är spännande och något du skulle kunna tänka dig att vara med på, med våra värderingar, på det sätt som vi  jobbar? Då kan du nog vara rätt person att bli ledare hos oss.

Krav för ledarskap
Det finns några krav för att bli ledare hos oss, förutom att du ska vilja dra åt samma håll och sympatisera med vår värdegrund.

Det första kravet är att du måste ta ett beslut att leva helnyktert. Junis tillhör nykterhetsrörelsen och alla ledare skriver ett nykterhetslöfte och avhåller sig att dricka alkohol så länge man är ledare i Junis Umeå. Om du inte är beredd att ta ett sådant beslut kan du inte heller bli ledare, du kan däremot hjälpa till som volontär ändå, men du kan inte registreras som ledare och tex åka på ledarkurser och liknande, men volontär är bra första steg.

Prövoperiod
Vi i Junis Umeå har också beslutat att du ska ha varit aktiv i föreningen i 6 månader innan du kan bli ledare, detta för att undvika problem som kan uppstå när vi tar in "okända" personer som ledare. Vi vill gärna lära känna dig först så vi vet vet du är och att du ska ha hunnit känna efter om det är något för dig, innan vi tar ett beslut att registrera som ledare.
Du kan alltså hjälpa till som volontär och lära känna oss, funkar det bra efter 6 månader för bägge parterna så går vi grundledarutbildning och registrerar som ledare.

Dina "arbetsuppgifter" då?
Det viktigaste man kan göra som ledare är att bara finnas till för barnen.
Vi behöver är ledare som ser barnen, lyssnar till deras tankar och behov och att finnas nära dom som en trygghet, men vi behöver också ledare som hjälper till praktiskt med matlagning, diskning, skjutsa barn i bilar, ställa i ordning, plocka bort, håller i lekar och liknande.

Minimikrav på engagemang
För att räknas som ledare bör du också vara aktiv i föreningen åtminstone  att göra en ledarinsats en gång i månaden. Du behöver alltså absolut inte vara med varje aktivitet men en gång i månaden i snitt är ett rimligt krav. Är du inaktiv en längre tid så kommer vi automatiskt stryka dig från vårt ledarregister.

Vi ställer krav också för att vi ska betala din deltagaravgift till kurser och resor. Förbunden anordnar ibland olika kurser och ledarresor och liknande och i normala fall betalar ledaren en deltagaravgift men vi i Junis Umeå har bestämt att betala alla avgifter för våra ledare men då är kravet att man ska ha varit aktiv senaste halvåret, och alltså gjort ledarinsatser några gånger i månaden åtminstone.

Är du intresserad av att bli ledare?

Kontakta Verksamhetsutvecklaren för mer info.